Anslut Danalock till Unloc

Hur ansluter jag min Danalock till Unloc-appen?

Unloc avatar
Skrivet av Unloc
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Danalocket måste kalibreras i Danalock-appen innan det kan registreras i Unloc-appen. Efter att kalibreringen är klar behöver du endast använda Unloc-appen.

Se till att Danalock-låset installeras korrekt innan du lägger till inställningarna i appen. Du kan läsa mer om montering här.

Om du redan har ställt in låset i Danalock-appen (och kommer endast att ansluta låset mot Unloc), kan du hoppa till steg 9.

Steg 1: Ladda ner Danalock-appen.

iOS (Apple): Du kan ladda ner Danalock-appen från AppStore.

Android: Du kan ladda ner Danalock-appen från Google Play.

Tillåt användning av Bluetooth om appen ber om det. Läs mer om apparna här.

Steg 2: Skapa en användarprofil i Danalock-appen genom att först klicka på "Logga in", sedan "Skapa konto". Använd önskad e-postadress och lösenord.

Steg 3: Anslut låset till Danalock-appen.

Klicka på "Meny" och sedan på "Lägg till ny enhet" från menyn, anslut sedan Danalock-enheten.

Om flera lås visas på listan; tryck på ögat bredvid serienumret. Danalocket börjar blinka om det är rätt lås. Du kan också kontrollera serienumret på baksidan av batteriluckan på din enhet.

Steg 4: Ge ditt lås ett önskat namn. Till exempel "Ola Hermansen H102" eller "Garageblock A".

KALIBRERING I DANALOCK-APPEN

Steg 5: Kalibrering av Danalock

Välj låset du just lade till. Tryck på "Enhet" och sedan "Kalibrering" från inställningsmenyn. Utför en "Manuell kalibrering":

1. Vrid Danalock till olåst läge och tryck på den gröna knappen

2. Vrid Danalock till låst läge och tryck på den röda knappen

3. Utför en "Testa kalibrering" för att se att allt fungerar som det ska.

Steg 6: Aktivera end-to-end under "Enhet" i "Inställningar".

Steg 7: Uppdatera Danalock till den senaste systemuppdateringen (om tillgänglig). Välj "Firmwareuppgradering" från appinställningarna.

ANSLUT DANALOCK TILL UNLOC-APPEN

Steg 8: Ladda ner Unloc-appen från Google Play eller AppStore och skapa en ny användarprofil. Läs mer om hur du laddar ner appen här.

Steg 9: I Unloc-appen trycker du på inställningar i det nedre högra hörnet. Tryck sedan på "Mina privata lås", sedan "Lägg till ditt lås" och tryck sedan på "Danalock". Tryck på "Anslut till Danalock" och sedan på "Logga in på Danalock"

Steg 10: Du kommer att omdirigeras till en webbplats; Logga in med mailadressen och lösenordet du skapade i Danalock-appen i steg 2. Godkänn att Unloc AS kan få tillgång till din Danalock genom att trycka på "Auktorisera". Låset kommer då att visas i Unloc-appen.

Nu behöver du endast använda Unloc-appen för att öppna, stänga och dela åtkomst till dina lås. Du behöver bara Danalock-appen om du behöver ändra inställningar på låset, till exempel en kalibrering. Vi rekommenderar dock att du behåller Danalock-appen på din telefon.